ΑρχικήΕπικοινωνίαΠρόσβασηΣυχνές ΕρωτήσειςΠεριεχόμενα
Επιλογές για ΑΜΕΑ:Enlarge fontsReduce fonts
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Γενικές Πληροφορίες
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Υπηρεσίες
Συλλογές
Επεξεργασία Υλικού
Επιμορφωτικά Προγράμματα
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις για Παιδιά
Ηλ.Πηγές Πληροφόρησης
Νέα Αποκτήματα
Ημερολόγιο
Νέα
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Valid HTML 4.01 Transitional
ΝέαΗμερολόγιοΠρόγραμμα ΠροβολώνΕνημερωτικό ΔελτίοΔ. Τύπου
 
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣυλλογές
ΣυλλογέςPrint

Σήμερα η συλλογή της Βιβλιοθήκης ανέρχεται σε 50.000 τόμους βιβλίων και 400 τρέχοντες τίτλους περιοδικών. Σταδιακά αναπτύσσονται συλλογές ψηφιακού υλικού, όπως βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία.

Επίσης, υπάρχει στη διάθεση των αναγνωστών οπτικοακουστικό υλικό, που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό από DVD/CD-ROMs και βιντεοκασέτες επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

  • Θετικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Ναυτιλία, Γεωργία, Διοίκηση Επιχειρήσεων,
  • Τεχνολογία και Εφαρμοσμένες Επιστήμες με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Πληροφορικής, της Ηλεκτρονικής και των Τηλεπικοινωνιών,
  • Ελληνική Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Γραμματεία, Ελληνική Ιστορία, Τέχνες και Γλώσσα.

Επίσης, στο δεύτερο όροφο μπορεί να βρει κάποιος όλα τα βιβλία που έχει εκδώσει το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στο ισόγειο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί Νεανικό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει βιβλία για νεαρές ηλικίες, από όλες τις θεματικές κατηγορίες της Βιβλιοθήκης.

Το τμήμα Περιοδικών στεγάζεται στον πρώτο όροφο, όπου τα περιοδικά είναι ταξιθετημένα κατ’ αλφαβητική σειρά σύμφωνα με τον τίτλο τους. Οι θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται είναι αντίστοιχες με αυτές των βιβλίων. Θεματικοί κατάλογοι είναι επίσης διαθέσιμοι για περαιτέρω βοήθεια των ενδιαφερομένων.

Ο κατάλογος περιοδικών της Βιβλιοθήκης είναι αναζητήσιμος  και μέσω του Συλλογικού Καταλόγου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών http://www.ekt.gr/products/skp/index.html δεδομένου ότι η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο δίκτυο ΕΡΜΗΣ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Ο Συλλογικός Κατάλογος παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να εντοπίσουν σε ποια βιβλιοθήκη υπάρχει ένα περιοδικό, καθώς και να δουν το σύνολο της συλλογής μιας βιβλιοθήκης από αυτές που συμμετέχουν.

Η τοποθέτηση του υλικού στους χώρους της Βιβλιοθήκης έχει σχεδιασθεί με στόχο τη γρήγορη ανεύρεσή του από τον επισκέπτη. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι χρήστες της Βιβλιοθήκης μπορούν να συμβουλεύονται σχεδιαγράμματα με ακριβείς πληροφορίες για την κατανομή του υλικού ανά όροφο.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ © 2007Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.grΌροι ΧρήσηςΔικαιώματα